Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Stek marynowany z masłem ziołowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Steki przełóż do miski i skrop oliwą. Ziele angielskie i czosnek zgnieć płaską częścią noża. Liście rozmarynu dość grubo pokrój, a liście laurowe pokrusz w rękach. Wszystko wymieszaj i dopraw pieprzem. Mięso marynuj w temp. pokojowej przez 1 godz. Po tym czasie dopraw solą i marynuj jeszcze 30 min.
    2. W tym czasie przygotuj masło ziołowe. Wszystkie składniki wymieszaj i wstaw do lodówki. Przed smażeniem mięso otrzyj z nadmiaru marynaty.
    3. Na patelni rozgrzej olej i smaż steki z każdej strony po: 2-3 min stek krwisty, ok. 4 min stek średnio wysmażony, a 5-6 min dobrze wysmażony. Gotowy stek odstaw na kilka minut, aby odpoczął. Podawaj z masłem ziołowym i ulubioną sałatką.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    5 głosów