Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Żeberka pokrój na kilkucentymetrowe kawałki, dopraw solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami, dokładnie wymieszaj i odstaw na 2 godz. w chłodne miejsce.
- W garnku zagotuj bulion, a następnie wrzuć żeberka i gotuj ok. 20 min. Przygotuj sos: połącz wszystkie składniki i wymieszaj.
- Żeberka odcedź, przełóż do naczynia do zapiekania, wymieszaj z sosem i zapiekaj 20 min w nagrzanym do180°C piekarniku. Takie żeberka podawaj z pieczonymi ziemniakami i warzywami.
sos amerykański:
- 150 g przecieru pomidorowego
- łyżka miodu
- łyżeczka słodkiej papryki
- pół łyżeczki musztardy
- pół łyżeczki soku z cytryny
- łyżka oliwy z oliwek
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5