Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Pierś kurczaka przekrój na pół wzdłuż, dzięki temu uzyskasz 4 kawałki mięsa. Każdy kawałek rozklep tłuczkiem przez folię spożywczą, a następnie oprósz solą oraz pieprzem.
- Warzywa obierz i pokrój w ok. 12 cm słupki. W rondlu obgotuj warzywa we wrzątku przez ok. 5-7 min. (Wyjątkiem jest por, jego blanszuj tylko przez 1 min). Włoszczyznę wyjmij i ostudź. Na każdy kawałek kurczaka, połóż kilka słupków warzyw, pół łyżeczki masła i dopraw solą oraz pieprzem do smaku. Mięso zwiń w roladkę w taki sposób, żeby warzywa wystawały z dwóch jej stron.
- Roladki panieruj w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej wymieszanej z pietruszką i koperkiem. Mięso smaż na złoto na rozgrzanym oleju, a następnie wstaw na 12-15 min do nagrzanego do 160°C piekarnika.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5