Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- W dużym garnku rozgrzej oliwę. Podsmaż drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem przez ok. 2 min. Po tym czasie dodaj paprykę pokrojoną w paski. Po kolejnych 2 min. dodaj kminek. Całość zamieszaj i zalej wywarem.
- Obrane ziemniaki pokrój w kostkę i wrzuć do garnka. Kiedy zupa się zagotuje, wsyp ryż. Po chwili pomidory i odcedzoną fasolę. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. Dopraw solą i ostrą papryką. Trzymaj na malutkim ogniu.
- Mięso mielone wymieszaj z białkiem, bułką tartą, łyżką posiekanej natki pietruszki oraz solą i ostrą papryką. Uformuj malutkie pulpeciki. Gotuj przez 5-7 min w osolonej wodzie. Zupę podawaj z pulpecikami, startym serem i posiekaną natką pietruszki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5