Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente i przelej zimną wodą. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, dodaj posiekane cebulę i czosnek. Smaż, aż się zeszklą. Następnie dodaj mięso mielone, dopraw gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem i smaż przez 7-8 min, na średnim ogniu. Po tym czasie wlej pomidory z bulionem i duś kolejne 7 min na małym ogniu.
- Na drugiej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy. Cukinię i marchewkę pokrój w krążki. Warzywa wrzuć na patelnię i smaż przez około 5 min, do czasu aż się zrumienią. Naczynie do zapiekania posmaruj pozostałą oliwą i oprósz bułką tartą.
- Zawartość obydwu patelni wymieszaj ze sobą, dodaj 2/3 startego sera i posiekaną bazylię. Resztą sera posyp wierzch zapiekanki i wstaw ją na 20-25 min do nagrzanego do 180°C piekarnika.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5