Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Łopatkę pokrój w 3 cm paski i zamarynuj w drobno posiekanym czosnku, kminku, majeranku, liściu laurowym, zielu angielskim oraz soli i pieprzu.
- W garnku rozgrzej olej, podsmaż przez 2-3 min cebulę, pokrojoną w dużą kostkę. Dodaj mięso, paprykę pokrojoną w paski i smaż dalej 3-4 min. Następnie wsyp słodką paprykę, dodaj koncentrat i pomidory. Gotuj całość 2-3 min, po czym wlej bulion.
- Kiedy zupa się zagotuje wsyp pokrojone w kostkę ziemniaki i dopraw całość solą oraz pieprzem. Zupę węgierską gotuj dalej ok.15 min – do miękkości ziemniaków i mięsa. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5