Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Bulion doprowadź do wrzenia, dodaj do niego ćwiartkę kurczaka, marchew oraz seler i gotuj ok. 40 min. W tym czasie pierś pokrój w paseczki, a pietruszkę posiekaj. Warzywa oraz ćwiartkę kurczaka wyjmij i ostudź. Mięso z ćwiartki kurczaka oddziel od kości i pokrój w paseczki.
- Miękkie warzywa pokrój w cienkie paski. Do garnka dodaj surowe piersi oraz podgotowane mięso i warzywa. Zupę dopraw solą, pieprzem, majerankiem i gotuj kolejne 25-30 min.
- Na 10 min przed końcem gotowania w rondelku rozpuść masło, dodaj mąkę z ostrą papryką i dokładnie wymieszaj. Zasmażkę zalej szklanką zupy i dodaj do garnka. Przed podaniem posyp flaczki posiekaną natką pietruszki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5