Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Schab przypraw solą, pieprzem, musztardą oraz majerankiem i odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Pieczarki pokrój na plasterki, przesmaż z posiekanym czosnkiem na łyżce masła przez 2-3 min, do momentu, aż odparuje woda. Następnie pieczarki dopraw solą oraz pieprzem, dodaj natkę pietruszki i zmiksuj lub zmiel i wystudź.
- Schab obsmaż na rumiano na mocno rozgrzanym oleju po około minucie z każdej strony i odstaw do wystudzenia. Na stole rozwiń płat ciasta francuskiego wystarczający do zawinięcia schabu. Na ciasto wyłóż farsz grzybowy, połóż mięso i całość zawiń mocno, zlepiając brzegi.
- Wierzch ciasta posmaruj roztrzepanym żółtkiem i wstaw całość na godzinę do nagrzanego do 190°C piekarnika. Jeśli będzie się za bardzo rumieniło, przykryj folią aluminiową.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5