Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Kiełbasę, cukinię i boczek pokrój na plastry, następnie wymieszaj z olejem, majerankiem oraz pieprzem i odstaw na 30 min w chłodne miejsce.
- Na patyki do szaszłyków nabijaj na zmianę kiełbasę, owinięte w boczek pomidorki, ponownie kiełbasę, cukinię i tak do końca. Szaszłyki wstaw na 15 min do nagrzanego do 180°C piekarnika.
- Jogurt wymieszaj z posiekanym czosnkiem, koperkiem, natką i pozostałymi składnikami. Wymieszaj i gotowe. Szaszłyki podawaj z sosem.
Sos:
- 300 ml jogurtu naturalnego
- 1 ząbek czosnku
- po pół pęczka koperku i natki pietruszki
- pół łyżeczki musztardy
- pół łyżeczki miodu
- sól, pieprz
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5