Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Karkówka z grilla z pesto z jarmużu

    Sposób przyrządzania:

    1. Wszystkie składniki marynaty wymieszaj w misce i natrzyj nimi mięso. Odstaw na około godzinę w chłodne miejsce.
    2. Składniki pesto (oprócz oliwy) włóż do pojemnika blendera. Całość miksuj, powoli dodając oliwę. Najlepiej mielić pulsacyjnie. Pesto powinno mieć lekkie grudki.
    3. Karkówkę grilluj na patelni grillowej lub na rozgrzanych węglach po około 5 min z każdej strony. Karkówkę podawaj z pesto.

     

    Pesto:

    •  kilka liści jarmużu ok. 150 g, pokrojonego w mniejsze kawałki, bez twardych końcówek
    •  2-3 posiekane ząbki czosnku
    •  70 g uprażonych pestek słonecznika
    •  50 g startego twardego sera
    •  sok z połowy cytryny
    •  100-150 ml oliwy z oliwek
    •  sól, pieprz

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos