Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Szynka z farszem ziołowym i pieczonymi warzywami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Piekarnik nagrzej do 180°C. W szynce zrób kieszeń za pomocą wąskiego, długiego noża. Dopraw solą i pieprzem, natrzyj połową utartego czosnku i łyżką oleju. Ponakłuwaj i wsadź w mięso małe gałązki rozmarynu.
    2. Na patelni rozgrzej pozostały olej i podsmaż cebulę pokrojonąw kostkę. Po około 4 min, dodaj ¾ pieczarek pokrojonych w półplastry. Smaż jeszcze 5 min. Dodaj drobno posiekany czosnek oraz rozmaryn. Smaż jeszcze 2 min. Następnie dopraw solą i pieprzem i zagęść bułką tartą. Odstaw farsz do przestygnięcia.
    3. W tym czasie pokrój warzywa. Cukinięw plastry, pieczarki w ćwiartki. Dopraw oliwą, solą i pieprzem. Wypełnij szynkę farszem i zabezpiecz nicią lub wykałaczkami. Wstaw do piekarnika na 60 min. Po tym czasie, poukładaj warzywa dookoła mięsa i piecz jeszcze 30 min.
      Po upieczeniu odstaw mięso na 10 min.
      Pokrój w plastry i podawaj z warzywami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów