Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Piekarnik nagrzej do 180°C. W szynce zrób kieszeń za pomocą wąskiego, długiego noża. Dopraw solą i pieprzem, natrzyj połową utartego czosnku i łyżką oleju. Ponakłuwaj i wsadź w mięso małe gałązki rozmarynu.
- Na patelni rozgrzej pozostały olej i podsmaż cebulę pokrojonąw kostkę. Po około 4 min, dodaj ¾ pieczarek pokrojonych w półplastry. Smaż jeszcze 5 min. Dodaj drobno posiekany czosnek oraz rozmaryn. Smaż jeszcze 2 min. Następnie dopraw solą i pieprzem i zagęść bułką tartą. Odstaw farsz do przestygnięcia.
- W tym czasie pokrój warzywa. Cukinięw plastry, pieczarki w ćwiartki. Dopraw oliwą, solą i pieprzem. Wypełnij szynkę farszem i zabezpiecz nicią lub wykałaczkami. Wstaw do piekarnika na 60 min. Po tym czasie, poukładaj warzywa dookoła mięsa i piecz jeszcze 30 min.
Po upieczeniu odstaw mięso na 10 min.
Pokrój w plastry i podawaj z warzywami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5