Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kotleciki z oliwkami i sałatką ze szpinakiem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Przygotuj sałatkę:
      Szpinak połącz z truskawkami i mozzarellą. Z oliwy, syropu malinowego, pieprzu i soku z cytryny przygotuj sos. Polej sałatkę, udekoruj orzechami.
    2. Bułkę namocz w mleku. Cebulę, paprykę i czosnek drobno posiekaj, oliwki pokrój w krążki. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i smaż warzywa ok. 5 min na wolnym ogniu. Odstaw do wystudzenia.
    3. Mięso wymieszaj z warzywami, dodaj jajka, odciśniętą bułkę, oregano,  sól i pieprz. Wyrób rękąi podziel na porcje. Obtocz kotlety w bułce tartej i smaż na oleju na rumiano.

    Porcja dla 4 osób.

    Sałatka:

    •  150 g szpinaku
    •  200 g truskawek
    •  100 g sera mozzarella mini
    •  2 łyżki rozdrobnionych orzechów włoskich
    •  50 ml oliwy
    •  oliwek
    •  łyżeczka syropu malinowego
    •  sok z połowy cytryny
    •  pieprz
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy