Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Przygotuj sałatkę:
Szpinak połącz z truskawkami i mozzarellą. Z oliwy, syropu malinowego, pieprzu i soku z cytryny przygotuj sos. Polej sałatkę, udekoruj orzechami. - Bułkę namocz w mleku. Cebulę, paprykę i czosnek drobno posiekaj, oliwki pokrój w krążki. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i smaż warzywa ok. 5 min na wolnym ogniu. Odstaw do wystudzenia.
- Mięso wymieszaj z warzywami, dodaj jajka, odciśniętą bułkę, oregano, sól i pieprz. Wyrób rękąi podziel na porcje. Obtocz kotlety w bułce tartej i smaż na oleju na rumiano.
Porcja dla 4 osób.
Sałatka:
- 150 g szpinaku
- 200 g truskawek
- 100 g sera mozzarella mini
- 2 łyżki rozdrobnionych orzechów włoskich
- 50 ml oliwy
- oliwek
- łyżeczka syropu malinowego
- sok z połowy cytryny
- pieprz
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5