Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Żeberka pieczone z dipem z pieczonej papryki

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Żeberka piecz ok. 20 minw nagrzanym do 200°C piekarniku, ewentualnie na końcu podgrilluj przez 1 min.
    2. Z papryk usuń gniazda nasienne, ułóż je w naczyniu do zapiekania, dodaj czosnek, skrop oliwą, przykryj pokrywką i piecz 25 min w nagrzanym do 200°C piekarniku.
    3. Paprykę odstaw do wystudzenia, a następnie usuń skórkę. Twarożek odcedź. Połącz ze sobą pozostałe składniki i zmiksuj na dip. Dopraw solą i pieprzem.Podawaj z żeberkami.

    Porcja dla 4 osób.

    Przepis przygotował Jakub Kuroń.

     

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów