Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mięso dopraw solą oraz pieprzem i odstaw na godz. w chłodne miejsce. Cebulę i czosnek posiekaj. Boczek i paprykę pokrój w kostkę, a pomidory w cząstki.
- Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż kurczaka, odstaw do wystudzenia. Na patelnię wrzuć boczek, cebulę i czosnek. Smaż 2-3 min, dołóż paprykę, a po kolejnych 5 min pomidory. Wsyp ryż, wlej bulion, dodaj kurczaka, przykryj pokrywką i duś 25-30 min na wolnym ogniu.
- Na 5 min przed końcem wsyp groszek i dopraw danie do smaku solą oraz pieprzem.
- Posyp potrawę natką pietruszki.
Porcja dla 4 osób
Przepis przygotował Jakub Kuroń.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5