Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Filety z piersi kurczaka z winogronami i ananasem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Winogrona przekrój na połówki i usuń pestki. Ananasa pokrój w kostkę, a rodzynki namocz w bulionie.
    2. Filety z kurczaka oprósz solą oraz pieprzem, obtocz w mące i smaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie – po 2-3 min z każdej strony. Wlej bulion z rodzynkamii duś całość ok. 15 min.
    3. Dodaj winogronaz ananasem oraz śmietankę, wymieszaj i podgrzewaj 5-7 min, aż płyn nabierze konsystencji sosu. Dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj z ryżem.

    Porcja dla 4 osób.

    Przepis specjalnie dla  Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos