Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kaczka pieczona faszerowana na sposób grecki

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kaczkę natrzyj z zewnątrz i od wewnątrz solą oraz pieprzem i odstaw na 1-2 godz. w chłodne miejsce.
    2. Ugotuj ryż al dente (ok. 15 min). Przelej go zimną wodą i wymieszaj z jabłkami, rodzynkami i orzechami. Całość dopraw solą i pieprzem. Masą nafaszeruj kaczkę i zepnij ją wykałaczkami.
    3. Wstaw kaczkę do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz ją 45-50 min na każdy kilogram wagi, podlewając w trakcie 2-3-krotnie bulionem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos