Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Paluszki grillowe nabijamy na patyczki do szaszłyków i zawijamyw plastry boczku wędzonego.
- Pieczemy na rozgrzanym grillułącznie około 10 minut ze wszystkich stron. Warzywa kroimy namniejsze cząstki, a ser w kostkę.
- Oliwę mieszamy z musztardą,sokiem z cytryny, oregano, solą oraz pieprzem.
- Upieczonepaluszki podajemy z sałatką polaną sosem.
Sałatka:
- 100 g sera sałatkowo-kanapkowego,
- 4 pomidory,
- 1 ogórek,
- 1 papryka,
- pół cebuli,
- 100 ml oliwy z oliwek,
- pół pęczka oregano,
- 1 łyżeczka musztardy,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- sól, pieprz.
Mistrzowski przepis na grilla przygotował Jakub Kuroń.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5