Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Paluszki grillowe z letnią sałatą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Paluszki grillowe nabijamy na patyczki do szaszłyków i zawijamyw plastry boczku wędzonego.
    2. Pieczemy na rozgrzanym grillułącznie około 10 minut ze wszystkich stron. Warzywa kroimy namniejsze cząstki, a ser w kostkę.
    3. Oliwę mieszamy z musztardą,sokiem z cytryny, oregano, solą oraz pieprzem.
    4. Upieczonepaluszki podajemy z sałatką polaną sosem.

    Sałatka:

    • 100 g sera sałatkowo-kanapkowego,
    • 4 pomidory,
    • 1 ogórek,
    • 1 papryka,
    • pół cebuli,
    • 100 ml oliwy z oliwek,
    • pół pęczka oregano,
    • 1 łyżeczka musztardy,
    • 1 łyżka soku z cytryny,
    • sól, pieprz.

    Mistrzowski przepis na grilla przygotował Jakub Kuroń.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów