Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Carpaccio na blinach z mixem sałat

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Z drożdży, cukru i 3 łyżek letniego mleka przygotuj rozczyn, odstaw na 10 min w ciepłe miejsce.
    2. Białka ubij na sztywną pianę, z pozostałych składników przygotuj ciasto, dodaj wcześniej przygotowany rozczyn, delikatnie połącz z białkami. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 1 godz.
    3. Wyrośnięte ciasto wymieszaj, łyżką nakładaj małe porcje na rozgrzaną patelnię. Smaż na złoto z obu stron.Na każdy placuszek nakładaj porcję sałat i carpaccio wołowe. Skrop dołączoną do opakowania marynatą cytrynową i posyp dołączonym serem.

    ok. 20 indywidualnych porcji

    Przepis przygotowała Agata Jędraszczak.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos