Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Goździki utrzyj w moździerzu. Dodaj łyżkę miodu i oleju oraz musztardę i czosnek. Szynkę dopraw solą, pieprzem i nasmaruj przygotowaną marynatą. Odstaw na 2 godz. w chłodne miejsce.
- Szynkę wstaw na 20 min do nagrzanego do 200°C piekarnika, zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz ją 30-35 min. Jabłka pokrój na cząstki, pomarańcze obierz i podziel na kawałki.
- Na patelni rozgrzej olej i przesmaż jabłka. Dodaj miód i poczekaj, aż się lekko skarmelizuje. Dodaj pomarańcze i przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Szynkę podawaj z sosemi ryżem.
Porcja dla 4 osób
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5