Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Kurczaka dopraw solą, pieprzem, sokiem oraz skórką z cytryny, tymiankiem, posiekanym czosnkiem i odstaw na godzinęw chłodne miejsce. Paprykępokrój w kostkę, cebulę w piórka, a pomidora posiekaj. Pieczarki pokrój na ćwiartki.
- Kurczaka oczyść z marynaty i usmaż na rozgrzanym oleju, a następnie odstaw. Na pozostały olej wrzuć cebulę, po 2 min dodaj paprykę i pozostałą marynatę. Po 2 min wsyp pieczarki, dopraw solą oraz pieprzem i smaż 2-3 min.
- Dodaj ponownie kurczaka, wlej bulion i duś pod przykryciem 30 min. Wlej śmietankę, dodaj pomidory, oregano, dopraw całość solą oraz pieprzem i gotuj potrawę 10 min, aż sos lekko zgęstnieje. Kurczaka podawaj z sosem i zapiekanymi ziemniakami.
Porcja dla 4 osób
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowałJakub Kuroń
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5