Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kurczak cytrynowy z pieczarkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kurczaka dopraw solą, pieprzem, sokiem oraz skórką z cytryny, tymiankiem, posiekanym czosnkiem i odstaw na godzinęw chłodne miejsce. Paprykępokrój w kostkę, cebulę w piórka, a pomidora posiekaj. Pieczarki pokrój na ćwiartki.
    2. Kurczaka oczyść z marynaty i usmaż na rozgrzanym oleju, a następnie odstaw. Na pozostały olej wrzuć cebulę, po 2 min dodaj paprykę i pozostałą marynatę. Po 2 min wsyp pieczarki, dopraw solą oraz pieprzem i smaż 2-3 min.
    3. Dodaj ponownie kurczaka, wlej bulion i duś pod przykryciem 30 min. Wlej śmietankę, dodaj pomidory, oregano, dopraw całość solą oraz pieprzem i gotuj potrawę 10 min, aż sos lekko zgęstnieje. Kurczaka podawaj z sosem i zapiekanymi ziemniakami. 

    Porcja dla 4 osób

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowałJakub Kuroń

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    3 głosy