Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- 2 nektarynki obierz ze skórki, zmiksuj na gładko z 2/3 szklanki wody.
- Wlej do garnuszka, dodaj sok z cytryny i miód, doprowadź do wrzenia. Mąkę ziemniaczaną rozprowadź w łyżce wody, dodaj do gotujących się nektarynek i dokładnie wymieszaj.
- Gotuj 1 minutę, po czym przelej do miseczek, w których ułożone są cząstki świeżej nektarynki.
Składniki na 2 porcje.
Czy wiesz że...Nektarynkę uważa się powszechnie za odmianę brzoskwini zwyczajnej. Odróżnia ją jednak od niej kilka rzeczy, z których najistotniejszą jest skóra bez meszku, gładka i lśniąca. Nektarynki uprawia się głównie we Francji, Hiszpanii, Włoszech, USA, Grecji, Chile, ale także w Polsce.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5