Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Bułkę zalej mlekiem. Ser pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło i przesmaż cebulę, czosnek oraz suszone i świeże zioła do zeszklenia. Zdejmij z ognia i odstaw do wystudzenia.
- Zawartość patelni wymieszaj z mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, solą oraz pieprzem. Całość wyrób na jednolitą masę. Ulep pulpeciki wielkości orzechów włoskich. Do środka każdego włóż kilka kosteczek sera. W rondelku zagotuj bulion. Kulki mięsne obtocz w mące ziemniaczanej i wrzucaj partiami. Gotuj ok. 5 min.
- Do sosu dodaj zmiksowane pomidory z puszki, dopraw całość solą oraz pieprzem i duś razem ok. 10 min. Tiftele podawaj z makaronem, posypane natką pietruszki.
Porcja dla 4 osób.
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5