Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Tiftele ze Starym Olędrem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Bułkę zalej mlekiem. Ser pokrój w drobną kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło i przesmaż cebulę, czosnek oraz suszone i świeże zioła do zeszklenia. Zdejmij z ognia i odstaw do wystudzenia.
    2. Zawartość patelni wymieszaj z mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, solą oraz pieprzem. Całość wyrób na jednolitą masę. Ulep pulpeciki wielkości orzechów włoskich. Do środka każdego włóż kilka kosteczek sera. W rondelku zagotuj bulion. Kulki mięsne obtocz w mące ziemniaczanej i wrzucaj partiami. Gotuj ok. 5 min.
    3. Do sosu dodaj zmiksowane pomidory z puszki, dopraw całość solą oraz pieprzem i duś razem ok. 10 min. Tiftele podawaj z makaronem, posypane natką pietruszki. 

    Porcja dla 4 osób.

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    6 głosów