Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu i odcedź go, gdy będzie jeszcze lekko twardy. Kiełbasę pokrój w półplasterki, paprykęw paski, pomidory w kostkę, a cebulę i czosnek posiekaj.
- Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę, po 3 min paprykę, a po kolejnych 2 min kiełbasę, czosnek oraz pomidory i duś dalej 5-7 min. Na koniec dopraw całość tymiankiem, papryką, solą oraz pieprzem. Żaroodporne naczynie posmaruj pozostałym olejem.
- Bulion wymieszaj ze śmietaną, żółtkami oraz serem - całość możesz lekko ubić. Makaron wymieszaj z wystudzoną zawartością patelni oraz przygotowanym sosem. Zapiekankę wstaw na 30 min do nagrzanego do 180°C piekarnika.
Porcja dla 4 osób.
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń .
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5