Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego dokładnie połącz, w razie konieczności dodaj nieco więcej wody. Na rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki.
- Brzoskwinie podziel na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzej miód z masłem i sokiem cytrynowym, cynamonem i goździkami. Dodaj owoce. Smaż na małym ogniu, aż staną się miękkie, a powstały sos zgęstnieje. Podawaj na ciepło z naleśnikami.
Składniki na około 8 naleśników.
Ciasto: 1 szklanka mąki
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- ½ szklanki mleka
- ½ szklanki gazowanej wody mineralnej
- szczypta soli
CZY WIESZ, ŻE...
Brzoskwinia do Europy przywędrowała z Chin, które do dzisiejszego dnia pozostają największym jej producentem. Jest doskonałą bazą wielu koktajli i deserów. Powszechnie za jej odmianę uważa się nektarynkę.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5