Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek i sól.
- W drugiej miseczce wymieszaj olej z jajkami i dolej do suchych składników, wymieszaj.
- Ciasto przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (ok. 25 cm średnicy). Na wierzchu ułóż obrane, pokrojone w plasterki jabłka. Posyp migdałami i płatkami owsianymi. Polej miodem. Piecz w temp. 180°C przez ok. 40 minut.
Składniki na 8 porcji.
Przepis przygotowała Agata Jędraszczak.
Czy wiesz że...Jabłka, które kupicie w Biedronce, pochodzą z okolic słynących z żyznej ziemi i przyjaznego mikroklimatu. Owoce są zrywane ręcznie, z troski o to, by nie uszkodzić jabłoni. Jedzmy polskie jabłka i wspierajmy rodzimych producentów doskonałych polskich produktów.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5