Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Mus jabłkowy

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Owoce pokrój w kostkę- może być różnej wielkości, wtedy mus będzie miał ciekawszą konsystencję.
    2. Włóż do garnuszka, dodaj cukier i wodę, gotuj pod przykryciem ok. 10 minut. Po tym czasie wymieszaj owoce łyżką, większość powinna się rozpaść, tworząc jednolitą masę. Mus jest gotowy do jedzenia.
    3. Jeśli chcesz przechować mus na zimę, przełóż do czystych i suchych słoiczków, szczelnie zamknij. Wstaw do dużego garnka wyłożonego ściereczką, wlej wodę do ¾ ich wysokości i gotuj ok. 20 minut. Odstaw zakrętkami do dołu, do ostygnięcia

    Składniki na 6 porcji.

    Czy wiesz że...

    Jabłka należy przechowywać w chłodnym miejscu, gdyż w temperaturze pokojowej szybko tracą jędrność.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów