Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Owoce pokrój w kostkę- może być różnej wielkości, wtedy mus będzie miał ciekawszą konsystencję.
- Włóż do garnuszka, dodaj cukier i wodę, gotuj pod przykryciem ok. 10 minut. Po tym czasie wymieszaj owoce łyżką, większość powinna się rozpaść, tworząc jednolitą masę. Mus jest gotowy do jedzenia.
- Jeśli chcesz przechować mus na zimę, przełóż do czystych i suchych słoiczków, szczelnie zamknij. Wstaw do dużego garnka wyłożonego ściereczką, wlej wodę do ¾ ich wysokości i gotuj ok. 20 minut. Odstaw zakrętkami do dołu, do ostygnięcia
Składniki na 6 porcji.
Czy wiesz że...Jabłka należy przechowywać w chłodnym miejscu, gdyż w temperaturze pokojowej szybko tracą jędrność.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5