Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Warzywa na ratatouille pokrój w drobną kostkę. Podsmaż je przez 5 min na rozgrzanej oliwie. Następnie podlej 250 ml wody i dodaj tymianek oraz koncentrat pomidorowy. Całość duś na małym ogniu przez kolejne 5 min.
- Indyka oprósz solą i pieprzem. Następnie zapanieruj go w mące, podsmaż na gorącym oleju, przez 2 min z każdej strony. Mięso wstaw do gorącego piekarnika.
- Cukinię pokrój pod lekkim skosem w 1,5 cm plastry. Dopraw ją oliwą, czosnkiem, natką, solą oraz pieprzem i grilluj po 1 min z każdej strony. Cukinia powinna być chrupiąca. Mięso ułóż na cukinii i polej sosem.
Porcja dla 3 osób.
Ratatouille:
- 1 mała cukinia
- 1 cebula
- pół bakłażana
- 1 papryka
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka oregano
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka cukru
- sól, pieprz
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowałJakub Kuroń.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5