Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj drobno pokrojoną paprykę, smaż na małym ogniu, aż warzywa staną się miękkie. Podlej ok. ½ szklanki wody i duś.
- Dodaj ryż, wymieszaj, zalej bulionem i duś pod przykryciem, aż ryż stanie się miękki, a nadmiar płynu odparuje. Dodaj pokrojone oliwki. Przypraw do smaku.
- Mięso przygotuj smażąc na rozgrzanym grillu (ok. 30 minut, do zarumienienia, gdy mięso łatwo odchodzić będzie od kości) lub piekąc ok. 1 godziny w temp. 200°C
Porcja dla 6 osób
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5