Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Plasterki mięsa przykryj folią i rozbij delikatnie tłuczkiem. Kotleciki dopraw solą, pieprzem i obtocz delikatnie w mące. Na każdym z nich połóż 1 plasterek szynki, a następnie listek bazylii. Całość zepnij wykałaczkami.
- Na patelni rozgrzej masło i smaż kotleciki ok. 3 min z każdej strony, zaczynając od strony z listkiem. Wlej bulion i duś całość ok.15 min do czasu, aż mięso zmięknie, a sos zgęstnieje. Na 5 min przed końcem dodaj pomidorki koktajlowe.
- Na talerzu ułóż wcześniej ugotowany, skropiony oliwą i posypany parmezanem makaron. Na nim połóż mięso i polej maślanym sosem. Przed podaniem posyp potrawę natką pietruszki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5