Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pstrąg alpejski w sosie ze skórką cytrynową i pieczonymi ziemniaczkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Ziemniaki obierz, pokrój w ósemki, skrop oliwą, posyp solą i pieprzem. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika, piecz do zarumienienia.
    2. Mąkę przypraw solą i pieprzem, obtocz w niej rybę, usmaż na złoto. Filety włóż do lekko ciepłego piekarnika, aby nie wystygły.
    3. Na patelni zeszklij drobno posiekaną szalotkę. Zalej winem, dodaj pokrojone oliwki i skórkę z cytryny. Gotuj ok. 5 min. Zdejmij patelnięz ognia, dodaj masło, natkę, przypraw do smaku. Rybę polej sosem. 

    Porcja dla 2 osób

     

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos