Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ziemniaki obierz, pokrój w ósemki, skrop oliwą, posyp solą i pieprzem. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika, piecz do zarumienienia.
- Mąkę przypraw solą i pieprzem, obtocz w niej rybę, usmaż na złoto. Filety włóż do lekko ciepłego piekarnika, aby nie wystygły.
- Na patelni zeszklij drobno posiekaną szalotkę. Zalej winem, dodaj pokrojone oliwki i skórkę z cytryny. Gotuj ok. 5 min. Zdejmij patelnięz ognia, dodaj masło, natkę, przypraw do smaku. Rybę polej sosem.
Porcja dla 2 osób
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5