Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Nektarynki pokrój na cząstki, ugrilluj.
- Na patelni podgrzej miód, dodaj orzechy, smaż kilka minut, aż miód stanie się lekko brązowy. Orzechy przełóż na kawałek papieru do pieczenia, aby ostygły.
- Na ciepłe nektarynki pokrusz ser, ułóż na wierzchu orzechy. Całość możesz oprószyć dodatkowo pieprzem.
Składniki na 2 porcje
Przepis przygotowała Agata Jędraszczak
Czy wiesz że...Nektarynkę uważa się powszechnie za odmianę brzoskwini zwyczajnej. Odróżnia ją jednak od niej kilka rzeczy, z których najistotniejszą jest skóra bez meszku, gładka i lśniąca. Nektarynki uprawia się głównie we Francji, Hiszpanii, Włoszech, USA, Grecji, Chile, ale także w Polsce.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5