Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Rozgrzej piekarnik do 200°C. Dopraw kurczaka solą i pieprzem, połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Połącz ser, bułkę tartą, 2 łyżki oliwy, natkę pietruszki, 1 ząbek czosnku, dopraw solą i pieprzem. Połóż gotową mieszankę na filety. Piecz przez 10 min, aż kurczak zacznie się rumienić.
- Sałatę lub jarmuż polej resztą
- oliwy i czosnku. Dopraw soląi pieprzem. Następnie połóż wokół kurczaka. Piecz jeszcze 10 min. Po wyjęciu z pieca sałatę posyp anchois i skrop cytryną.
Porcja dla 4 osób
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5