Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Odkrój 1/3 masła i rozpuść na patelni. Dodaj pora i czosnek, a po 2 min mięso. Po zrumienieniu dodaj ostrą paprykę oraz przecier. Dopraw solą i duś 5 min. Odstaw do ostygnięcia.
- Rozgrzej piekarnik do 180°C. Ziemniaki pokrój w cienkie plastry. Wypłucz w zimnej wodzie. Odsącz i osusz ręcznikiem. Umieść ziemniaki w garnku i zalej mlekiem ze śmietaną. Dodaj sól i pieprz. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min na małym ogniu.
- Nasmaruj naczynie żaroodporne masłem. Wyłóż połowę ziemniaków. Dodaj połowę sera. Wyłóżwarstwę mięsa. Umieść drugą połowę ziemniaków i przykryj serem. Piecz przez godzinę.
Porcja dla 4 osób
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5