Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Paprykę w całości posmaruj olejem i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z włączonym opiekaczem na około 30-40 min. W między czasie obróć ja kilka razy. Skórka ma się przypalić i odparzyć, aby można ją było oddzielić od miąższu. Następnie wyjmij ją, włóż do torebki foliowej i zamknij szczelnie. Gdy przestygnie obierz ze skóry i oczyść z nasion. Pokrój w drobna kostkę.Fetę koruj w drobna kostkę.Masło rozpuść i schłodź.
- Do jednej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, sól i przyprawy. W drugiej misce roztrzep jajka, wymieszaj z mlekiem, masłem oraz fetą i papryką. Przelej do miski z suchymi składnikami i wymieszaj delikatnie. Mieszaj tylko do połączenia się składników. Uważaj, aby feta i papryka została w kawałkach.
- Foremki nasmaruj maseł lub wyłóż papilotkami i wypełnij do ¾ wysokości. Piecz 30 - 40 minut w temperaturze 180 stopni.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5