Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Umyte i osuszone ryby ponacinaj, posyp solą, pieprzem oraz skórką otartą z ½ cytryny. Skrop oliwą i sokiem z cytryny. Do środka każdej włóż 1 ząbek czosnku i gałązki pietruszki. Odstaw na czas przygotowywania ziemniaków.
- Ziemniaki obierz, pokrój w plastry, posól, popieprz, wymieszaj z pozostałą skórką cytryny, 2 łyżkami siekanej natki pietruszki i rozmarynem. Ułóż na nasmarowanej oliwą blaszce. Skrop oliwą, dodaj 4 ząbki czosnku (w łupinkach) i piecz w temp. 200°C przez 25 min.
- Po tym czasie, na wierzchu ziemniaków połóż ryby. Na każdej ułóż po 2 plasterki cytryny, skrop oliwą, piecz kolejne 20 min.
Porcja dla 2 osób
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5