Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Polędwiczka wieprzowa z jabłkowym chutney’em

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj jabłka, rodzynki, ocet, cukier i cynamon. Zalej szklanką wody i duś na małym ogniu przez ok. 20 min. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    2. Polędwicę natrzyj ze wszystkich stron: łyżką oliwy, miodem, solą, pieprzem i rozmarynem.
    3. Mięso obsmaż na złoto na patelni i wstaw na 20 min do nagrzanego do 180°C piekarnika. Po upieczeniu, odczekaj 5 min, aby zatrzymać wszystkie jego soki. Pokrój w plastry i podawaj z jabłkowym chutney'em.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów