Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Sznycle przełóż do miski.
- Dodaj sok z pomarańczy, 1 łyżkę oliwy, czosnek, rozmaryn oraz sól i pieprz. Odstaw na 1 godz.
- Wymieszaj wszystkie składniki salsy. Indyka osusz ręcznikiem. Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę. Podsmaż mięso do rumianego koloru po 2 min z każdej strony.
- Po tym czasie, wlej resztę marynaty. Podduś całość przez 5 min. Podawaj z salsą.
Porcja dla 4 osób
salsa:
- 150 g śliwek pokrojonych w drobne cząstki
- 2 ogórki gruntowe, obrane i pokrojone w drobną kostkę
- 1 mała czerwona cebula, pokrojona w drobną kostkę
- ½ świeżej papryki, pokrojonej w drobną kostkę
- 2 łyżki liści kolendry
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- sok z limonki
- sól, pieprz
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5