Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Paprykę pokrój w paski, pomidory i cebulę w ósemki, seler – w ok. 1-2 cm kawałki.
- Warzywa ułóż na blaszce do pieczenia, przypraw tymiankiem, solą i pieprzem, skrop oliwą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz ok. 20 min.
- Upieczone warzywa zmiksuj z wodą/bulionem na gładki krem (możesz dodatkowo przetrzeć przez sito), przypraw do smaku ostrą papryką.
Składniki na 2 porcje
Przepis przygotowała Agata Jędraszczak
Czy wiesz że...Owoce papryki różnią się znacznie pod względem wielkości, koloru, kształtu i ostrości. Możemy ją spożywać pod różnymi postaciami: surowej, konserwowej lub w proszku jako przyprawa. W każdej z wymienionych postaci, papryka może być stosowana do potraw surowych jak i gotowanych.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5