Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Krem z czerwonej papryki

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Paprykę pokrój w paski, pomidory i cebulę w ósemki, seler – w ok. 1-2 cm kawałki.
    2. Warzywa ułóż na blaszce do pieczenia, przypraw tymiankiem, solą i pieprzem, skrop oliwą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C, piecz ok. 20 min.
    3. Upieczone warzywa zmiksuj z wodą/bulionem na gładki krem (możesz dodatkowo przetrzeć przez sito), przypraw do smaku ostrą papryką.

    Składniki na 2 porcje

     

    Przepis przygotowała Agata Jędraszczak  

    Czy wiesz że...

    Owoce papryki różnią się znacznie pod względem wielkości, koloru, kształtu i ostrości. Możemy ją spożywać pod różnymi postaciami: surowej, konserwowej lub w proszku jako przyprawa. W każdej z wymienionych postaci, papryka może być stosowana do potraw surowych jak i gotowanych.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos