Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Na patelni rozgrzej połowę oleju. Mięso obtocz w mące i smaż na rumiany kolor po 2-3 min z każdej strony. Następnie dodaj marchewkę, seler, czosnek oraz liść laurowy i ziele angielskie. Smaż dodatkowe 5 min, od czasu do czasu mieszając. Wlej wywar, przykryj pokrywkąi duś przez 30 min.
- W garnku zagotuj 0,5 l wody i wrzuć kapustę kiszoną. Gotuj 30 min. Na drugiej patelni rozgrzej masło i podsmaż pieczarki, ok. 5 min. Kapustę odcedź i przesiekaj, dodaj do grzybów wraz z pozostałym olejem. Smaż, aż kapusta się zarumieni, ok. 10 min. Wymieszaj majonez ze szczypiorkiem, cebulą, ogórkiem kiszonym. Następnie dopraw ostrą papryką oraz soląi pieprzem. Po 30 min dopraw wołowinę. Jeżeli jest jeszcze twarda niech dusi się jeszcze 10 min.
- Pieczywo przetnij i opiecz w piekarniku lub w tosterze. Zrób kanapkę. Najpierw pieczywo, potem plasterek sera i sporo kiełków. Następnie plasterek wołowiny, kapusta z pieczarkami, pikantny majonez, przykryj drugą połówką bułki. Sandwicha można spiąć wykałaczką lub patyczkiem do szaszłyków.
Porcja dla 5 osób
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowałJ akub Kuroń
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5