Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Piekarnik rozgrzej do 200°C. Paprykę, dymkę i rozmaryn ułóż w naczyniu do zapiekania, skrop 1 łyżką oliwy. Dopraw solą i pieprzem. Piecz przez 20 min, następnie paprykę zawiń w folię aluminiową. Po tym czasie obierz paprykę ze skórki, pozbądź się nasion i białych części. Posiekaj drobno razem z dymką i rozmarynem.
- W misce wymieszaj mięso z jajkiem, bułką tartą oraz posiekanymi warzywami. Wyrób dobrze masę. Uformuj 4 okrągłe i grube kotlety. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę z marchewką i smaż, aż się zarumienią ok. 4 min. Następnie dodaj kapustę pekińską i smaż 2 min, dopraw cukrem. Wsyp curry, przemieszaj i wlej wywar. Duś na małym ogniu 3-4 min.
- Na patelni rozgrzej olej i usmaż kotlety na średnim ogniu, na złoty kolor po 3 min z każdej strony. Podawaj kotlety z kapustą z curry, można podawać także z delikatnym białym ryżem.
Porcja dla 4 osób
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5