Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Do garnka o grubym dnie wlej oliwę, smaż na wolnym ogniu jak najcieniej pokrojoną cebulę razem z czosnkiem i cukrem, aż sięskarmelizuje(ok. 10 min).
- Dodaj paprykę, ziele, liść laurowy, zalej winem i zagotuj. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, wlej ocet, wolno smaż przez ok. 30 min, aż uzyskasz prawie jednolitą konfiturę. Dopraw do smaku, przełóż do słoiczków.
Składniki na 3 słoiki
Przepis przygotowała Agata Jędraszczak
Czy wiesz że...Pomidory nie muszą być jedynie składnikiem sałatek czy kanapek, warto przygotować z nich smaczną konfiturę, którą można posmarować chleb, podać z mięsem lub z mozzarellą i pesto.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5