Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Marchewki obierz i opłucz. Większe pokrój na mniejsze kawałki. W rondlu rozgrzej masło. Kiedy zacznie się rumienić, włóż marchewki. Smaż je przez 2 min, aż się zarumienią. Wlej wywar i gotuj na małym ogniu, aż pozostały płyn zgęstnieje ok. 20-25 min. Dopraw soląi pieprzem.
- Piekarnik rozgrzej do 170°C. Schab delikatnie rozklep tłuczkiem do mięsa, dopraw soląi pieprzem. Następnie obtocz w mące i usmażna rozgrzanym oleju, na złoty kolor po 2 min z każdej strony. Usmażony schab, ułóż w naczyniu do zapiekania.
- W miseczce wymieszaj miód, musztardę, czosnek, odrobinę soli oraz liście rozmarynu. Posmaruj glazurą kawałki mięsa i skrop sokiem z cytryny. Wstaw na 15 min do piekarnika. Podawaj z marchewką i ziemniakami z wody.
Marchewka:
- 500 g małych marchewek
- 500 ml wywaru drobiowego z kostki
- 50 g masła
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
Porcja dla 5 osób.
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5