Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Florentynki z owocami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Blachy (co najmniej dwie) wyłóż papierem do pieczenia. Owoce dokładnie odsącz 
z syropu i drobno pokrój. W rondelku stop masło, dodaj cukier puder i miód. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Doprowadź do wrzenia, gotuj przez ok. minutę, zdejmij z palnika, wrzuć płatki migdałowe i owoce, dodaj śmietanę, dokładnie wymieszaj. Małe porcje masy nakładaj na blachę, zachowując duże odstępy między ciastkami, bo podczas pieczenia rozpłyną się. Piecz przez 10 min. Wyjmij z piekarnika i – póki są gorące – „zbierz”  je ostrym nożem, formując odpowiedni kształt. Odstaw do całkowitego wystudzenia, by masa stwardniała.

    Rozpuść czekoladę i maczaj w niej każdą florentynkę do połowy – będzie jeszcze pyszniej!

     

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów