Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
Mieszankę do piernika połącz z margaryną i jajkiem, zmiksuj, przelej do tortownicy, upiecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wystudź, 1/3 piernika wykorzystaj do tiramisu – pokrój na małe kawałki albo pokrusz. Śmietanę ubij z cukrem pudrem, wymieszaj z mascarpone (nie ubijaj mikserem). Kawę zaparz, wystudź, dodaj do niej kilka kropli aromatu. Na dno kieliszków wyłóż trochę piernika, skrop kawą, na piernik wyłóż trochę masy z mascarpone, potem znowu piernik, aż do wyczerpania składników. Schłodź w lodówce przez 2-3 godziny. Przed podaniem udekoruj deser – na środku ułóż małą foremkę w kształcie gwiazdy lub gwiazdkę wyciętą z papieru i posyp obficie kakao.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5