Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Świąteczna szarlotka z bezą

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Gotową mieszankę do kruchego ciasta połącz z makiem, dodaj aromat, margarynę i całe jajko, zagnieć ciasto. Kulę owiń folią spożywczą i włóż do lodówki. Prostokątną formę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto rozwałkuj, przełóż do formy, wylep dno i boki blaszki. Piecz przez 15-20 min w temperaturze 190 st. C. Wyjmij, chwilę przestudź. Upieczony spód ciasta posyp tartą bułką (2 łyżki), na to wyłóż prażone jabłka i także posyp je tartą bułką. Białka ubij z pozostałym cukrem, pod koniec ubijania dodaj budyń i wyłóż na wierzch ciasta. Piecz przez 40 min 
w temperaturze 140-150 st. C. Wyłącz piekarnik, 
ale pozostaw w nim ciasto 
na 30 min.

    Kawałki szarlotki ozdób przed podaniem świeżą lub suszoną żurawiną.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos