Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
Połącz oba rodzaje mąki, dodaj proszek, cukier, posiekane masło i żółtka, zagnieć ciasto. Jeśli jest zbyt gęste, dodaj odrobinę zimnej wody. Uformuj kulę z ciasta, włóż do lodówki na 40-50 min, żeby ciasto stwardniało. Ciasto rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy, wylep nim foremki do babeczek. Napełnij je masą makową. Piecz przez 20 min w temperaturze 180 st. C, na złoty kolor. Wystudź na kratce i wyjmij z foremek. Schłodzoną masę krówkową przełóż do szprycy i udekoruj nią babeczki, posyp posiekanymi orzechami i żurawiną.
Babeczki wypełnione masą makową i kajmakiem możesz udekorować bitą śmietaną.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5