Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kruche babeczki z kajmakiem

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Połącz oba rodzaje mąki, dodaj proszek, cukier, posiekane masło i żółtka, zagnieć ciasto. Jeśli jest zbyt gęste, dodaj odrobinę zimnej wody. Uformuj kulę z ciasta, włóż do lodówki na 40-50 min, żeby ciasto stwardniało. Ciasto rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy, wylep nim foremki do babeczek. Napełnij je masą makową. Piecz przez 20 min 
w temperaturze 180 st. C, 
na złoty kolor. Wystudź na kratce i wyjmij z foremek. Schłodzoną masę krówkową przełóż do szprycy 
i udekoruj nią babeczki, posyp posiekanymi orzechami 
i żurawiną.

    Babeczki wypełnione masą makową i kajmakiem możesz udekorować bitą śmietaną.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów