Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Puszysty keks

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    Morele i figi pokrój na małe kawałki, posiekaj orzechy, połącz z rodzynkami, do bakalii dodaj dwie łyżki mąki. Formę keksową posmaruj masłem i posyp tartą bułką. Rozgrzej piekarnik do 
160 st. C. Masło utrzyj cukrem, ciągle miksując, dodaj jajka, skórkę 
i sok z cytryny. 
 Wsyp mąkę z proszkiem, krótko miksuj. Dodaj bakalie, wymieszaj, przełóż do formy. 
Piecz przez godzinę 
i 10 min. Po wystudzeniu oprósz cukrem pudrem.

    Zaskocz gości i upiecz keks w foremkach do muffinek!

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów