Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Żelatynę zalej zimną wodą (ok. 2 łyżki) i odstaw do napęcznienia. Śmietankę podgrzej z mlekiem, cukrem i cukrem wanilinowym. Zdejmij z ognia, rozmieszaj z żelatyną. Wlej do miseczek. Odstaw do stężenia do lodówki.
- Wyciśnij sok z 4 mandarynek. Pozostałą żelatynę zalej odrobiną wody, odstaw do napęcznienia. Sok podgrzej, rozmieszaj w nim żelatynę.
- Na wierzchu śmietankowej warstwy ułóż cząstki mandarynek i żurawinę. Zalej sokiem z żelatyną, odstaw do stężenia do lodówki.
Składniki na 3 porcję.
Przepis przygotowała Agata Jędraszczak
Czy wiesz że...Mandarynki są doskonałą przekąską samą w sobie. Idealnie nadają się też jako składnik ciast czy deserów. Warto wypróbować je do panna cotty z mandarynkową galaretką.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5