Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Panna cotta z mandarynkową galaretką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Żelatynę zalej zimną wodą (ok. 2 łyżki) i odstaw do napęcznienia. Śmietankę podgrzej z mlekiem, cukrem  i cukrem wanilinowym.  Zdejmij z ognia, rozmieszaj z żelatyną. Wlej do miseczek. Odstaw do stężenia do lodówki.
    2. Wyciśnij sok z 4 mandarynek. Pozostałą żelatynę zalej odrobiną wody, odstaw do napęcznienia. Sok podgrzej, rozmieszaj w nim żelatynę.
    3. Na wierzchu śmietankowej warstwy ułóż cząstki mandarynek i żurawinę. Zalej sokiem z żelatyną, odstaw do stężenia do lodówki.

     

    Składniki na 3 porcję.

    Przepis przygotowała Agata Jędraszczak

    Czy wiesz że...

    Mandarynki są doskonałą przekąską samą w sobie. Idealnie nadają się też jako składnik ciast czy deserów. Warto wypróbować je do panna cotty z mandarynkową galaretką.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów