Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mięso podziel na kotlety, delikatnie rozklep tłuczkiem do mięsa, dopraw solą, pieprzem i oprósz mąką.
- Na patelni rozgrzej po 1 łyżce masła i oleju i smaż kawałki mięsa na rumiano, po około 2 min z każdej strony.
- Zdejmij bitki na talerz, a na patelnię wlej pozostały olej. Wrzuć warzywa: cebulę, czosnek oraz grzyby. Podsmaż na mocnym ogniu, przez 3 min. Dodaj mięso, następnie wlej wino, poczekaj minutę, aż wszystkie smaki na patelni się przenikną. Wlej wywar i duś całość pod przykryciem przez 15 min.
- Po tym czasie dodaj śmietanę oraz tymianek i podgrzewaj dalej, aż sos stanie się kremowy (ok. 10 min). Dopraw solą i pieprzem. Na sam koniec dodaj posiekany koperek.
Porcja dla 4 osób
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotował Jakub Kuroń
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5