Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Buraka owiń w folię aluminiową, piecz do miękkości, ok. godziny w temp. 200°C. 2 mandarynki obierz, pokrój w poprzeczne plastry. Z jednej mandarynki wyciśnij sok, połącz z oliwą.
- Rukolę rozłóż na talerzykach, układaj na niej naprzemiennie obrany, pokrojony w plastry burak i mandarynki. Całość skrop mandarynkowym sosem, przypraw solą i pieprzem, posyp lekko posiekanymi orzechami.
Składniki na 2 porcje
Przepis przygotowała Agata Jędraszczak
Czy wiesz że...Mandarynki to nie tylko słodka przekąska, można z nich też przygotować pyszne sałatki. Połączenie z burakami to z pewnością ciekawe i smaczne doświadczenie kulinarne.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5